Szélvédő

A szélvédő kétféle típusát lehet meghatározni, az egyik a gumis, a másik a ragasztott szélvédő. A gumis verziót elübb az üvegre tesszük fel, aztán egy madzag segítségével behúzzuk a helyére, ezért ezt a változatot behúzósnak vagy Z profilos gumikeretnek szoktuk nevezni. A másik fajta a ragasztott szélvédő, ennél a régi eltávolítását kézi vágóval, vagy drótos kivágással, esetleg gépivel oldhatjuk meg. Az elvágás tulajdonképpen a régi ragasztójának a szétvágását takarja.
szélvédő 1
 
Ezt követően a karosszéria tisztítására van szükség, a ragasztóból visszamaradó anyagot szükséges eltávolítani a karosszériáról. Utána a tisztítószerrel történő megtisztítás következik, a peremet és az üveget is meg kell tisztítani. Ha a tisztítás után megszáradt a felület, a primereket szükséges felvinni, a díszkeretet pedig a szélvédőre szükséges felrakni. A ragasztóanyagot az üvegre szükséges felvinni körbe, esetleg a karosszériára, a varratmagasság pedig úgy 8-10mm körül van.
szélvédő 2
 
A szélvédő beszerelése után az üveglapot szívókorongos üvegfogóval kell besüllyeszteni a karosszéria közepébe. Aztán az üveget kívülről ragasztószalaggal kell rögzíteni, aztán ékelni. Ezek után a burkolatokat kell visszaszerelni, a száradás ideje függhet a ragasztótól és a hőmérséklettől, amely 1-től 4 óráig terjedhet.
szélvédő 3